Dorpsraad

Babberich

Nieuwsarchief

Kinderen van groep 8 halen geld op voor "Samen Eten"

IMG 20200625 WA0038 350

 

Wat doe je als de strakke Corona regels er voor zorgen dat het normale afscheid van de basisschool niet door kan gaan?

Geen schoolkamp, een aangepaste musical, geen afsluiting waar de kinderen naar hadden uitgekeken. Voor de kinderen van Groep 8 van Basisschool St. Franciscus uit Babberich was dit geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Het was juist een uitdaging om creatief te kijken naar de mogelijkheden die er wel waren.

Daarom gingen ze aan de slag met een 24-uurs-challenge. Zo veel mogelijk uitdagingen (challenges) uitvoeren in 24 uur. 

Dit deden de kinderen in groepjes of alleen, thuis en op school. Allerlei challenges werden gedaan: een lipdup, een uur lang zingend praten, een online-schoolquiz, een spuitbus slagroom op je hoofd, een carwash, verkleed op de foto, enz, enz, enz. 

Totaal werden meer dan 250 challenges gedaan!

Voor het uitvoeren van de challenges haalden de kinderen geld op voor "Samen Eten". Net als de St Franciscusschool zijn veel stichtingen en verenigingen gehuisvest in Kulturhus "De Borg". Zo ook "Samen Eten" Vrijwilligers die voor ouderen een smakelijke en gezellige middag verzorgen.

Zo konden de kinderen van groep 8 heel veel leuke en creatieve challenges uitvoeren EN ook nog eens een mooi bedrag achterlaten voor de deelnemers van "Samen Eten".

Want als we iets hebben geleerd in de afgelopen maanden dan is het wel:

"We doen het samen" Agenda

Vind ons op Facebook