Dorpsraad

Babberich

Nieuwsarchief

HARING HAPPEN 2020, een geslaagde bijeenkomst

Haring 8Haring 3Haring 9

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 5 juli 2020, het Kulturhus de Borg was er geheel voor klaar, een sfeervol ingerichte grote zaal, uiteraard geheel volgens de RIVM voorschriften, met allemaal zitplaatsen en zo rond 11 uur kwamen de eerste belangstellenden in de Borg, gevolgd door zeer velen.

In de grote zaal stond links van het podium de Haringhap kar van de Babberichse Visspecialist de Laak en Helmuth Teben beschikte over de beste kwaliteit nieuwe haringen, de muziek en het geluid werd naar wens verzorgd door Peter Hendriks uit ons dorp.

Om 11.30 uur opende Willy van Dinther, namens de Dorpsraad-Babberich en Kulturhus de Borg, deze bijeenkomst, de eerste na de coronatijd. Hij was zichtbaar blij dat hij zovelen mocht verwelkomen, “wij hebben u én onze verenigingen met hun activiteiten gemist” Kulturhus de Borg wordt, zo herhaalde hij het nog maar eens, echt de huiskamer van Babberich, gastvrij, vriendelijk, gezellig, verbindend, het middelpunt van het Babberichse culturele leven, men moet hier zo naar binnen kunnen lopen, de Borg moet een uitstraling hebben van “U bent van harte welkom” en aantrekkelijk zijn voor nieuwe en bestaande activiteiten. Wij vragen veel vrijwilligers, zo vertelde hij, doe mee, samen kunnen we alles. Hij bedankte iedereen van locatiemanager/ beheerder tot vrijwilligers voor hun inzet de afgelopen 10 jaar, jullie hebben hard gewerkt maar nu krijgen jullie gelukkig hulp in elke vorm van een groot bestuur en veel vrijwilligers, wij willen een volle huiskamer over alle dagen.

Willy had ook nog een persoonlijke noot inzake de mondiger wordende wereld, hij benadrukte dat we met elkaar moeten blijven communiceren over maatschappelijke kwesties waarover voorheen niet of nauwelijks werd gesproken of ophef over ontstond. Verschillen van mening, opvattingen en goed bedoelde demonstraties mogen nooit uitnodigen tot herrie of geweld, daar worden de verschillen en tegenstellingen in onze maatschappij alleen maar groter van. We leven in een multiculturele samenleving en iedereen verdient respect, iedereen heeft zijn/haar waarde, we moeten om de tafel en goed communiceren en dan komt er rust, ook de media spelen hierin een belangrijke rol en dan bedoelde hij dat ook zij moeten verbinden en niet ( onbewust ) mensen of groepen verder uit elkaar gaan drijven, zo beëindigde hij zijn oprechte persoonlijke noot.

Henk Dukkerhof, Johan Schlief, Ben van Bindsbergen, Tjeerd Boekhorst en Willy van Dinther mochten als eersten het genoegen hebben om de nieuwe haring te proeven, vervolgens genoten de aanwezigen van de korenwijn, de nieuwe haring en andere drankjes, het werd gezellig en ontspannend . Er werd ook nog een vaatje (40 stuks) nieuwe haring verloot, de opbrengst gaat naar een nader te bepalen goed doel, de gelukkig winnaar werd Mw. Annie van Bindsbergen.

Om 14 uur ging eenieder tevreden huiswaarts en hadden een prachtige bijeenkomst gehad, er is weer positieve bedrijvigheid en nu een inhaalslag maken met zijn allen.

Haring 1Haring 2Haring 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haring 5Haring 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haring 11

Haring 12Haring 13Haring 14Haring 15Haring 16Haring 7Haring 10

Agenda

Vind ons op Facebook