Dorpsraad

Babberich

Algemeen

Amateurkunstmarkt in Babberich.

Op zondag 2 april kunnen amateurkunstenaars uit Babberich en omstreken hun kunstwerken laten zien en eventueel verkopen in Kulturhus De Borg in Babberich. Iedereen die iets doet op het gebied van b.v. schilderen, mozaïeken, sieraden maken, kaarsen maken, breien, haken, potten bakken, jam maken enz. kan zich voor 1 maart aanmelden voor de amateurkunstmarkt via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De markt duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

In onze vrije tijd hobbyen we heel wat af. Maar wat gebeurt er toch met al die zelfgemaakte spullen als familie en vrienden al ruim voorzien zijn? Vaak verdwijnen die pareltjes op overvolle zolders of in uitpuilende kasten. Een plekje reserveren op de amateurkunstmarkt in De Borg is de ultieme kans om alle kunstwerken weer tevoorschijn te halen en deze tentoon te stellen aan nieuwsgierige en belangstellende bezoekers. En wie weet heb jij dat ene ding gemaakt waar de andere verrukt over is en deze graag van jou wil kopen voor een leuk prijsje. Bovendien is het altijd fijn om collega hobbyisten te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Dus lijkt het je leuk om eens te ervaren wat anderen van jouw kunstwerken vinden en misschien wel een klein zakcentje te verdienen stuur dan voor 1 maart een mail met jouw gegevens en, als het mogelijk is, een foto van datgene wat jij maakt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gezocht voor toneelstuk

Toneel

 

mensen die meewillen doen aan een

toneelstuk

voor en door Babberichers

 

Jongens en meisjes 15 – 80 jaar

Op woensdagavonden van 19.30 – 21.30 uur

Kom voor meer informatie vrijblijvend naar De Borg op woensdag 15 februari om 19.30 uur

Of bel 06 28 38 67 77

Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kulturhus De Borg swingt op 24 februari met Open Podium.

De Borg swingt op 24 februari, want dan staat het eerste Open Podium op het programma van het Kulturhus in Babberich. De avond wordt geopend door zangeres Helma van Manen, daarna treedt het duo Tuesday Moon Band op en de avond wordt spetterend afgesloten door de cover/party band SLIP. De avond begint om 20.30 uur en de toegang is helemaal gratis.

Zangeres Helma van Manen heeft jaren lang in Babberich gewoond, maar woont sinds vier jaar in Zeddam. Zingen is haar passie en loopt als een rode draad door haar leven. Helma heeft met haar prachtige stem al veel mooie optredens mogen verzorgen in o.a. het Musiater, de stadsbrouwerij en tijdens trouwplechtigheden. Haar repertoire bestaat poprock, ballads en popsongs.

Het duo Tuesday Moon uit Nijmegen bestaat uit Odin Dekkers ( zang, gitaar en mondharmonica) en Maarten Steenmeijer (zang, gitaar en percussie) Naast covers van mooie liedjes spelen zij ook steeds meer eigen werk. Dit duo zorgt er voor dat elk optreden een feest wordt van muziekplezier.

De band vijfkoppige band SLIP uit Arnhem bespringt in het weekend het podium en demonstreert hoe zij een feestje kunnen bouwen waarbij stilzitten geen optie is. Hoewel SLIP bestaat uit vrij jonge mannen spelen zij op een grandioze manier covers uit de jaren zestig tot en met heden. Van de Beatles tot Stevie Wonder en van Golden Earing tot Queen en nog veel meer. Kortom een fantastische afsluiter van dit eerste Open Podium

Helma van ManenSLIPTuesday Moon Custom

 

 Babberich 25 januari 2023: De limes in de Liemers

Limes in de Liemers lezing jan. 2023Limes in de Liemers wil presentatie

In de periode 1969-1995 hebben tientallen amateurarcheologen op de Rijnkade in Arnhem archeologische vondsten gedaan uit de Loowaard bij Duiven. Wil Kuijpers vond met behulp van zijn detector ruim 600 metaalvondsten. Na documentering in 2016 van alle Loowaardvondsten in het PAN-register (Portable Antiquities of the Netherlands) en een diepgravende zoektocht naar alle andere vondsten en publicaties uit de Loowaard, start Wil Kuijpers een wetenschappelijke studie naar de volledige bewoningsgeschiedenis. Want tot die tijd waren vondsten uit de Loowaard maar fragmentarisch onderzocht en gepubliceerd. Op deze avond deed Wil verslag van zijn zoektocht naar het vondstmateriaal, het onderzoek zelf en de resultaten van zijn onderzoek. Daaruit blijkt dat er in de Loowaard zeer waarschijnlijk een Romeinse legerplaats heeft gestaan met een burgerlijke nederzetting.

Daarbij vertelde hij de laatste stand van zaken van zijn huidige onderzoek naar het vermoedelijk castellum bij Spijk. Ook gaf hij een impressie en uitleg over de recente opgraving bij Herwen-Hemeling. Wil heeft daaraan meegewerkt en ook gefotografeerd.

De bomvolle foyer van Kulturhus de Borg genoot van de passievolle en deskundige presentatie door Wil Kuijpers, het was een waardevolle educatieve avond, meer dan moeite waard.

De Borg swingt

De Borg swingt

De Borg swingt met Open Podia in 2023

In het kader van De Borg swingt organiseert de evenementencommissie iedere laatste vrijdagavond van de maand tot en met juni Open Podiumavonden in Muziekcafe Babberich. De eerste avond is op vrijdag 24 februari. Iedereen die wat kan op het gebied van muziek, zang, dans, toneel, gedichten voordragen en verhalen vertellen kan zich opgeven voor een optreden van maximaal drie kwartier. Je kan het in je eentje doen, maar ook met meerdere mensen. Ook bands zijn van harte welkom. Artiesten die optreden tijdens een open podium avond krijgen hier voor geen vergoeding. Wel drie consumptiebonnen.De entree is dan ook gratis. Het doel van deze avonden is dat bezoekers een lekker avondje kunnen genieten van diverse optredens zonder dat ze diep in de buidel hoeven tasten. Lijkt het je leuk om een optreden te verzorgen of wil je eerst toch nog meer informatie stuur dan een mailtje naar Jannie Oudendijk. Haar emailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zegt het voort! Zegt het voort!

 

Weer oprichten van toneelvereniging Babberich

INFORMATIE BIJEENKOMST OPRICHTING TONEELVERENIGING BABBERICH.

Op woensdagavond 15 februari 2023 is er een bijeenkomst in Kulturhus de Borg over het weer oprichten van een TONEELVERENIGING in Babberich.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en Jannie Oudendijk zal aan u de plannen gaan toelichten, VAN HARTE WELKOM.

Agenda

Vind ons op Facebook