Het 8ste Dansfestival in Babberich

Het is weer zo ver ! Op zondag 1 maart staat ons 8ste dansfestival op het programma in Kulturhus de Borg.

Veel dansers en danseressen zullen deze dag weer staan stralen op het grote podium. De afgelopen jaren was het een waar succes door de inzet van alle vrijwilligers. We proberen op deze voet verder te gaan.

De voorbereidingen zijn op dit moment in volle gang. De sluiting van inschrijven is geweest. Meer dan 70 dansen staan op het programma!

De opening is om 10.00 uur. We starten, net zoals voorgaande jaren, met de gardedansen. In de middag komen de verschillende showdansen aan bod. Waarna rond 17.00 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

De entree bedraagt voor volwassenen € 3,50 en voor kinderen € 1,50 !

Wij zien u graag op zondag 1 maart in Kulturhus de Borg.

Melanie Bouwman.

Een aanwijzing voor het parkeren voor dit evenement in samenspraak Verkeersregelaars.

Parkeren op het terrein achter de St.Franciscusschool mag, echter ALLEEN op eigen risico, géén begeleiding van de verkeersregelaars.

• Parkeren op het Babborgaplein mag, ALLEEN voor winkelende mensen COOP én mensen met een invalidekaart of zeer slecht ter been ( uit/instappen ), begeleiding van de verkeersregelaars.

• Parkeren op de 2e parkeerplaats van de SV Babberich aan de Beekseweg 5, begeleiding de verkeersregelaars.

Dit evenement wordt van harte aanbevolen door de Dorpsraad-Babberich.

Infrastructuur Middag - Oost

De werkzaamheden aan de infrastructuur in de nieuwe wijk Middag-Oost zijn op 3 februari 2020 gestart, voor uw beeldvorming geven wij een tijdsplanning en routing van deze werkzaamheden:

• Fase 1: Kruising Kloosterpad/Korteweide, duur ongeveer 2 weken

• Fase 2: Korteweide ( tussen kruising Kloosterpad en kruising Kulturweide ), duur ongeveer 2 weken

• Fase 3: Kruisingsvlak Korteweide/Kulturweide, duur ongeveer 2 weken

• Fase 4: Korteweide ( tussen Zandakker en kruising Kulturweide), duur ongeveer 2 weken

• Fase 5: Kloosterpad, duur ongeveer 2 weken

• Fase 6: Kulturweide vanaf kruising Korteweide naar de Dorpstraat. De aansluiting Janshof zal aan het einde van het werk worden opgepakt. Reden is dat de gemeente niet wil dat de aannemer over het nieuwe werk rijdt met zwaar materieel, duur ongeveer 6 weken.

• De tijdsplanning is afhankelijk van de weersomstandigheden

Nieuwe bestuurders, Raad van Toezicht, Management Kulturhus

Bestuur SKB en SUBStaand van links naar rechts: Ben van Bindsbergen (voorzitter SKB), Eric Burgers (SUB), Maurice Driessen (locatiemanager SUB) , Ton van Dinther (SKB), Henk Dukkerhof (SKB ), Willy van Dinther ( SUB ) Gerard Holleman ( Raad van Toezicht SKB en SUB ) Niko Wiendels ( SKB ) Jos Heijmen (vrijwilliger SUB) Mariola Wegman ( Raad van Toezicht SKB en SUB ) Geert Gademan ( SUB ) , zittend van links naar rechts : Bert Snippe (SKB ) Johan Schlief ( voorzitter SUB ) Nora Hofma (SUB ) Harry Soeter (SKB)  op deze foto ontbreken : Adrie Molenaar ( locatiebeheerder SUB) Lidia Lucassen (SUB) Jan Hulsink ( Raad van Toezicht SKB en SUB)

Nieuwbouwplan Middag-Oost Babberich

De Gemeente Zevenaar heeft ons gevraagd dit bericht via de media aan u te melden.

Vanaf maandag 10 februari 2020 vinden er werkzaamheden plaats op nieuwbouwplan Middag-Oost Babberich.

Er wordt gestart op het kruisingsvlak Kloosterpad/Kloosterweide ( zie ook bijgaande schets ).

Dit heeft tot gevolg dat de Boogsehof 1 t/m 15 en 2 t/m 36 en Kloosterpad 7,9,11,11a,11b,13,13a,13b alléén bereikbaar zijn via het Kloosterpad.

Kloosterpad 2,8,18,18a,21,19,15a, 15b zijn allen bereikbaar vanaf de zijde Maatjesweg.

De Korte Weide is bereikbaar via de Middag en Zandakker.

Als eerder genoemde kruisingsvlak klaar is, zal de Korte Weide worden bestraat, te zijner tijd zal ik u hierover informeren.

Wij verzoeken betrokkenen en anderen hiervan goede notitie te nemen om het een en ander zo geruisloos mogelijk te laten verlopen.

Dorpsraad-Babberich, Willy van Dinther, voorzitter.

Middag Oost 0001 5 CustomMiddag Oost 0002 Custom

Afsluiting Veldhuizenseweg door landbouwsluis

De Veldhuizenseweg in Babberich is een weg voor bestemmingsverkeer. Uit verkeersmetingen blijkt dat er veel meer verkeersbewegingen op deze weg zijn dan bestemmingsverkeer. Om dit sluipverkeer tegen te gaan, brengt de gemeente Zevenaar dit voorjaar een landbouwsluis aan op deze weg. De weg is dan alleen nog toegankelijk voor land- en bosbouwverkeer, fietsen en brommers en wandelaars.

Bent u het niet eens met dit besluit dan kunt u hier bewaar tegen maken. Het verkeersbesluit en hoe u bezwaar kunt maken kunt u vanaf 29 januari 2020 nalezen op www.officielebekendmakingen.nl.

(uitgebreid zoeken (off. bekendmakingen); publicerende instantie (gemeente Zevenaar); onderwerp (verkeer); Staatscourant.)

Afsluiting Veldhuizenseweg

Wie neem jij mee ?

Op zaterdagavond 30 november presenteerde ik op verzoek van Alex Walravens de Pronkzitting van de Schuumneuzen. Een maand daarvoor had Alex mij gebeld en had ik mijn ‘ja-woord’ gegeven. Er volgde een aantal korte en krachtige besprekingen met Alex en (toen nog zijn vriendin) Marian Mennings. De afspraak was dat de naam van de nieuwe presentator evenals de naam van de nieuwe prins(es) geheim zou blijven. Met hulp van Tudor Studio van Tudor Rutjes werd er een verrassende opkomsttune in elkaar gezet en op de 30-ste om 20.11 uur volgde de vuurdoop.

Wie neem jij mee 2 CustomWie neem jij mee 1 Custom

Lees meer...