Dorpsraad

Babberich

GRANDIOZE PRONKZITTING CV DE SCHUUMNEUZEN BABBERICH.

  
 pronkzitting 1pronkzitting 3
 
 
Voor het eerst weer in 3 jaar kon er weer een Pronkzitting van de CV de Schuumneuzen worden gehouden. Iedereen in Babberich had er naar uitgekeken en op zaterdagavond 26 november was het zover. Het afgeladen volle Kulturhus de Borg was geheel uitverkocht en men kon er goed voor gaan zitten, want het werd een grandioze avond met een gevarieerd programma gepresenteerd door William Swaters, hij heette iedereen welkom en speciaal de Senaat van de Schuumneuzen en de Dorpsraad Babberich. Verbroedelijk was de aanwezigheid van Boemelburcht met de Stadprins ven CV de Griethreejers , CV de Toetenburgers en CV de Nachtuulen met hun Prinsen en gevolg 
 
Om 20.11 uur de opening en de opkomst onder muzikale begeleiding van Harmonie St. Franciscus, allereerst werd afscheid genomen van Prinses Marian en adjudant Louise. Hierna volgde een presentatie van de act Masked Singers, één van de drie Kikker, Birdy en Aap zou de nieuwe Prins(es) gaan worden. Het werd in Babberich weer een Prinses : Prinses MAUD en de oud-Prinses Marian werd de nieuwe adjudant.
De zaal wilde natuurlijk weten wie nou die Masked Singers waren: Kikker Maud van Zolingen, Birdy Jacky Gademan en Aap Albert de Raef, een mooie presentatie opvallend is dat de nieuwe Prinses Maud ook nog uitstekend kan zingen.
Vervolgens trad de bijna 100 jarige Harmonie St. Franciscus op en bracht de volle zaal in feeststemming, tja dan de uitreiking van het Bokkebrons en die kreeg Raymond Schipper uitgereikt en dat was al voor de tweede keer tot hilariteit van het publiek.
Afwisseling was er in het programma want het dweiljeugd orkest Ales Fekeert maakte hun snel opgebouwde naam meer dan waar met een paar fantastische nummers, hierna de Orde van Verdienste, jaarlijks door de CV de Schuumneuzen toegekend aan een persoon of groep welke zich bijzonder inzet voor de leefbaarheid voor Babberich, de meer dan terechte keuze viel op de bijna 20 jarige groep Verkeersregelaars, de orde werd uitgereikt aan Aggie Molenaar.
Na de pauze hield presentator William Swaters de vaart er in want nu kwamen de optredens en acts aan de beurt en hoe: als eersten traden de leden van raad van Elf op met een heuse dans waaruit bleek dat het met hun conditie nog steeds goed zit, zelfs in de “zugabe” bleven ze toe het eind volhouden. Buutreedners duo Den van Dinie en Mini altijd in topvorm en veel Babberiche gebeurtenissen en personen werden flink onder de loep genomen zo zou het voormalige zwembad aan de dijk Rivo Torto een naturisten oord worden en met nog veel meer kregen zij het publiek weer volop aan het lachen met hun uitstekend buut, een staande ovatie viel hen ten deel.
Hier komen de Babberichse mensen voor, ongedwongen genieten met een gulle lach, ook de volgende twee buutreedners welke allebei voor het eerst in Babberich actief , waren van grote klasse. Bart Ketelaars maakte de zaal deelgenoot van al het wel en wee wat hij meemaakt en meegemaakt heeft met zijn vrouw en dat was zeer hilarisch. Tot slot Hans Verbaarsschot , hij gooide alle remmen los en wist van geen ophouden, betrok de zaal bij zijn conference , hij bracht diverse actuele onderwerpen onder andere over de verandering
van de mens herkenbaarheid ( man /vrouw ), de zaal ging plat van het lachen, een staande ovatie viel ook hen ten deel.
Finale van deze avond was voor Ales Fekeert met Sierra Madre, het grote podium vol met diegenen die Babberich een geweldige avond hebben bezorgd, waar een klein dorp groot in kan zijn. Met dank aan de CV de Schuumneuzen, de vrijwilligers van de Borg, het licht Remy Berntsen, geluid JP en Bühnemeister Dennis

Dit belooft wat voor het komende Carnaval 2023

Agenda

Vind ons op Facebook