Dorpsraad

Babberich

CORONAVIRUS , wat betekent dat voor onze gemeenschap ?

Beste dorpsgenoten,

Deze keer een geheel andere opzet van onze agenda april en nieuwsbrief maart 2020, reden is dat wij in Nederland terecht zijn gekomen in wellicht wel de diepste crisis betreffende onze gezondheid : het alom zich verspreidende Coronavirus waarvan het einde bij lange nog niet in zicht is.

Het leek ons niet te raken, velen van ons ( waaronder ik ) dachten het waait wel over, maar het tegendeel blijkt. Onze premier Rutte hield maandagavond een oprechte toespraak waarin hij met overtuiging aan iedereen duidelijk vertelde hoe het nu werkelijk in elkaar zit, om eruit te komen voor welke route gekozen is en hoe we er mee dienen om te gaan máár dan ook werkelijk met zijn allen.

Ook economisch zal ons dat erg treffen in velerlei opzicht, denk hierbij aan het sluiten van onze bloeiende horeca, de gehele sport én de accommodaties, het annuleren van grote evenementen, het verenigingsleven, aan de vele kleine zelfstandigen (zzp) en mensen in loondienst die hun baan of een gedeelte daarvan dreigen te verliezen, de kinderdagopvang en zo nog veel meer, gelukkig is er een harde financiële steun toegezegd.

Dan de velen onder ons die getroffen zijn of worden door deze virus en naar wij hopen voorspoedig zullen genezen, we moeten nu met elkaar eensgezind zijn, allemaal zij aan zij ons houden aan de regels om te voorkomen dat er niet nog meer slachtoffers vallen, de maatregelen zijn hard maar fair maar deze virus heeft wel ons leven een totaal andere wending gegeven.

Ons dorp , waarvan ongeveer 50% ouder is dan 55 jaar, is altijd een voorbeeld in leefbaarheid, behulpzaamheid en eensgezindheid, laten we er nu samen alles aan doen, elkaar helpen waar mogelijk en de voorschriften en aanbevelingen van de RIVM opvolgen, dan komen wij sterker dan ooit uit deze zware crisis.

We kunnen ons veilig voelen met de grote inzet van onze artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en de vele vrijwilligers maar we moeten ook niet onze schoonmakers vergeten die voor de vereiste hygiëne zorgen.

Willy van Dinther, voorzitter Dorpsraad-Babberich

 

NOG ENKELE TIPS ( wellicht overbodig maar wel nuttig )

 • Was je handen regelmatig en doe dat tenminste 20 seconden per keer, drogen het beste met papieren handdoekjes

 • Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes

 • Heeft u pc’s, laptops en dergelijke thuis, maak dan regelmatig toetsenborden, muizen en andere veel aangeraakte elementen schoon

 • Contactpunten zoals deurklinken, trapleuningen, lichtschakelaars, (mobiele) telefoons, toiletvoorzieningen zoals closethouders, dispensers, toiletbrillen regelmatig schoonmaken met zeep en microvezeldoek en desinfecteren (aanvullend met alcoholreiniger behandelen )

 • Géén handen schudden ( nergens ) en houdt een beetje afstand

 • Let goed op elkaar, immers ook in ons dorp hebben we veel alleenwonende mensen

 • RIVM advies indien u denkt ik heb het coronavirus: Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts. Dit zijn milde klachten, mijd sociaal contact, beperk bezoek aan kwetsbare personen, bel alleen de huisarts als de klachten verergeren ( koorts > 38 graden, moeite met ademhalen ) en je medische hulp nodig hebt, als je je beter voelt en 24 uur lang geen gezondheidsklachten hebt gehad, dan ben je genezen en dan kun je anderen niet meer besmetten.

WAAROM GÉÉN AGENDA VERMELDING APRIL 2020.

Omdat vele accommodaties, horeca gelegenheden, scholen, in ieder geval tot 6 april 2020 gesloten en er dus géén activiteiten mogen plaatsvinden zoals:

 • Géén naschools sporten en bewegen i.v.m. sluiting basisschool

 • Géén enkele activiteit van ons verenigingsleven in het Kulturhus de Borg

 • Géén voetbal en andere activiteiten bij de SV Babberich i.v.m. sluiting van de Buitenboom accommodatie

 • Géén eigentijds Passieverhaal in de St.Franciscuskerk op 3 en 4 april door het Ritmisch Koor ( verplaatst naar vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober, kaarten blijven geldig)

 • Géén uitvoering van Harmonie St.Franciscus met Band Cluster 5 op 18 april

 • Géén jaarlijks werkbezoek aan Babberich door burgemeester Luciën van Riswijk en wethouder Nanne van Dellen op maandag 23 maart

 • Géén receptie én reünie op zaterdag 28 maart ter gelegenheid van het 90 jaar bestaan van de SV Babberich ( wordt verplaatst )

 • Géén Kerkdiensten in de St.Franciscuskerk en Clara Kapel tot 6 april

 

 

SV BabberichPassie 2020 verzet

Omdat de toekomst inzake de regelgeving Coronavirus onzeker is na 6 april 2020, hebben we in deze nieuwsbrief de bijlage van Koningsdag laten staan, zo zijn er nog een paar bijeenkomsten waarvan het doorgaan onzeker is zoals: Samen Eten op 7 en 21 april, de Bingo van de Drumfanfare op 10 april bij Huis den Dijk, het papier/karton ophalen van de Drumfanfare St.Jan op 18 april, het vieren van Koningsnacht op 26 april vanaf 20.30 uur bij Huis den Dijk. De inloopavond inzake de nieuwe bestemming St.Franciscuskerk gepland op 26 maart is uitgesteld tot nader.

De gekochte kaarten voor de uitvoering van het Ritmisch Koor blijven geldig voor vrijdag en zaterdag 16 en 17 oktobert 2020.

Mocht er nieuws komen over de periode vanaf 6 april komen dan verzorgen wij onze nieuwsbrief eerder zodat u tijdig op de hoogte bent van alles.

Ook ons Kulturhus de Borg is gesloten tot in ieder geval 6 april, het bestuur van het SKB en SUB zal aan ons de ontwikjkelingen na 6 april communiceren. De Fysio en de Prikpost blijven vooralsnog open. De voorbereidingen voor de Dodenherdenking op 4 mei in Babberich gaan gewoon door, wij houden u hiervan in de volgende nieuwsbrief op de hoogte.

De Dorpsraad-Babberich blijft ook in deze periode gewoon aan het werk, dus als u meldingen, vragen nieuws voor de bijlagen nieuwsbrief heeft, meldt en mailt u dit dan a.u.b. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens de Dorpsraad-Babberich wens ik u allen voor de komende tijd het allerbeste, samen wonen én leven in ons dorp is nu nóg belangrijker geworden, tot de volgende keer Willy van Dinther.

 

 

Agenda

Vind ons op Facebook