Dorpsraad

Babberich

11e AED in Babberich!

Nieuwe AED

Joseph’s Houtzagerij van de familie Ross schenkt AED, de 11e in ons dorp!!!!

Voor een aantal weken terug nam de familie Ross contact op met onze werkgroep. Ze hadden het plan opgevat een AED aan te schaffen. Dit resulteerde in een gezamenlijk plan. Zie hiervoor onderstaande motivatie van Jelle Ross, namens de familie:

Op 29 oktober vorig jaar hebben mijn broer, schoonzus en ik mee gedaan aan de AED cursus, georganiseerd door de AED werkgroep Babberich. Mijn beide ouders hebben deze cursus al eerder gedaan, ook via de AED werkgroep. Nadat je de cursus hebt gevolgd, ga je goed beseffen wat de waarde kan zijn van een AED apparaat dicht in “jouw” buurt, en het levens reddende werk van deze werkgroep. We wilden graag een AED apparaat in de omgeving van de houtzagerij hebben, en tegelijkertijd de AED werkgroep in Babberich steunen. Samen met vrijwilligers van de werkgroep zijn we om de tafel gaan zitten en kwamen op dit mooie resultaat uit. We hopen hem nooit te hoeven gebruiken, maar spijt krijgen dat we dit niet hebben gedaan, willen we zeker niet. Wij als houtzagerij willen via deze weg de vrijwilligers van de werkgroep bedanken voor het belangrijke werk wat ze doen en het mogelijk maken van deze AED dicht bij onze houtzagerij.

De werkgroep AED is bijzonder blij verrast met dit prachtige initiatief van de familie Ross want een AED in de buurt van de nieuwbouwwijk stond al enige tijd op ons verlanglijstje. In ons dorp zijn nu 11 AED’s opgehangen en ruim 100 vrijwilligers actief. Met dit elfde exemplaar in ons dorp voldoen we ruimschoots aan de norm van een defibrillator binnen 6 minuten loopafstand van een alarmering.

Op 7 maart namen Henk, Lucia en Jelle het nieuwe exemplaar in ontvangst uit handen van Alfred Raaymakers, voorzitter van de werkgroep AED. Het apparaat heeft een goed zichtbare en bereikbare plaats gekregen aan de gevel van hun woonhuis aan het Kloosterpad.

De werkgroep AED Babberich, beheert, controleert en verzorgt regelmatig alle AED’s. Ook verzorgen we opleidingen, herhalingslessen en beheren we het vrijwilligersbestand in de database bij HartslagNu. Sponsorbijdragen en de jaarlijkse collecte voeden het onderhoudsfonds waar alle kosten uit worden betaald.

Wilt u meer informatie of ook vrijwilliger worden, dan kunt u zich aanmelden via het centrale mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilt u ons financieel ondersteunen? Ook dan graag een reactie naar genoemd mailadres. Wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Agenda

Vind ons op Facebook