Dorpsraad

Babberich

Wie neem jij mee ?

Op zaterdagavond 30 november presenteerde ik op verzoek van Alex Walravens de Pronkzitting van de Schuumneuzen. Een maand daarvoor had Alex mij gebeld en had ik mijn ‘ja-woord’ gegeven. Er volgde een aantal korte en krachtige besprekingen met Alex en (toen nog zijn vriendin) Marian Mennings. De afspraak was dat de naam van de nieuwe presentator evenals de naam van de nieuwe prins(es) geheim zou blijven. Met hulp van Tudor Studio van Tudor Rutjes werd er een verrassende opkomsttune in elkaar gezet en op de 30-ste om 20.11 uur volgde de vuurdoop.

 

Wie neem jij mee 2 CustomWie neem jij mee 1 Custom

Een volle feestelijk versierde kleurrijke zaal in De Borg, waarin ook de vertegenwoordigers van de buurt carnavalsverenigingen aanwezig waren, kregen een ‘heerlijke avond humor + voorgeschoteld’. Natuurlijk zaten er nog wat kinderziektes in het geheel, maar de afspraak is dat er voor de editie van de Pronkzitting van 2020 iets meer regie opgezet gaat worden en dan is het echt een avond die je niet kunt en wilt missen.

Het succes van afgelopen jaar is vooral een lofzang aan de vele vrijwilligers, het bestuur, de Raad van Elf, de mannen van het geluid, het licht, de spookgroep, ‘mijn’ twee Bühnemeisters Robin Pattipeilohy en Dennis Prins en niet te vergeten alle optredende artiesten, Harmonie Sint Franciscus en het huisorkest De Grenzkapel.

Het was een avond vol verrassingen. Met onder andere de stunt dat de tot Marian Walravens omgetoverde vriendin van Alex als eerste prinses over het Schuumneuzenrijk gaat regeren. In mijn slotwoord bedankte ik spontaan iedereen die ik hierboven heb genoemd en zeker de mensen die ik onbedoeld ben vergeten. Mijn eerste biertje die avond was er om te proosten met de obers en de mensen achter de bar. Daarbij deed ik de oproep om waardering uit te spreken voor al het vrijwilligerswerk om op de balavond op 22 februari allemaal een vriend of vriendin, die anders niet zou gaan, mee te nemen. Ik heb intussen al bijna een compleet elftal ‘herintredende’ feestbeesten om me heen verzameld. Wie neem jij mee? Tot 22 februari!

William Swaters

Agenda

Vind ons op Facebook