Dorpsraad

Babberich

Babberich nieuws juli 2019

Beste mensen,

De vakantieperiode breekt aan. We blijven ook in vakantiemaanden uitkomen met nieuwsbrief en agenda. Nogmaals het verzoek aan u om ons input te leveren, dat kan altijd vóór iedere 15e van de maand.

Zoals in de vorige uitgave al aan u medegedeeld zijn we bezig met een heuse wandelroute langs alle zitbanken in ons dorp. Wij hebben nu ook een verzoek bij de gemeente neergelegd voor plaatsing van afvalbakken ( dit onderwerp wordt vervolgd ).

  • De inloopavond op 5 juni over de nieuwbouw woningen fase 2 Middag West is een groot succes geworden, er is heel veel belangstelling uit ons dorp en mensen die meer willen weten kunnen zich via projectontwikkelaar Zegers aanmelden voor deze woningen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Verenigingen die in 2019 subsidie ontvangen, kunnen hun subsidieaanvraag voor 2020 vóór 1 augustus bij de gemeente Zevenaar indienen, via formulier: Aanvraag Subsidie Welzijnsprogramma 2020 ( Kunst en Cultuur ) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Dan vinden twee belangrijke inloop- informatieavonden plaats in Babberich en wel in ’t Centrum Reijmer, aanvang 19.30 uur, u bent van harte welkom op deze door de Provincie Gelderland georganiseerde bijeenkomsten:
  • 25 juni inzake de verkeersaanpassingen Dorpstraat verkeersoversteek, Babborgaplein
  • 1 juli inzake de verkeersproblematiek met doorgaand verkeer ( vrachtwagens) en de ontsluiting van het Gelders Eiland via Babberich naar de A12/A18
  • In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld dat we met de gemeente overleg hebben inzake de bussluis en de verkeerde teksten op de verkeersborden bouwverkeer. Welnu de gemeente controleert en handhaaft nu het verbod in- en uitrijden ( behalve voor bussen) door de bussluis d.m.v. BOA’sen de tekst op de verkeersaanduidingen bouwverkeer Dorpstraat zijn nu aangepast.

In de BIJLAGE deze keer een prima aanzet voor het voetballen in Babberich voor de jeugd, zoals u kunt lezen wordt er echt van alles aan gedaan om voetbal in ons dorp mogelijk te houden en te activeren.

Ik wens u en de uwen allemaal, namens de Dorpsraad-Babberich met haar commissies, een hele fijne vakantie toe en tot ziens/horens waar dan ook.

Willy van Dinther

Voor de BIJLAGE klik op:

 

Hallo Babberich,

Ik, Willi van Bindsbergen, loop al een tijdje rond met het idee van naschools sporten en bewegen voor de kinderen van groep 3 t/m 8 die op onze basisschool St. Franciscus zitten.

Omdat er tegenwoordig een continurooster op de basisschool gehanteerd wordt is het mogelijk om gelijk na de schooluren die nu eindigen om 14.00 uur te gaan sporten en bewegen.

 

Ik denk dat als ik hier neerschrijf dat ik een groot voorstander ben van sporten en bewegen dat diegenen die mij kennen daar niet van schrikken.

Bythe way: al doende heb ik ontdekt dat kinderen onder de 16 jaar die in Babberich wonen nergens lid in Babberich van een sportvereniging kunnen worden om actief te sporten.!!!

Alleen de dansgarde hebben we gelukkig nog.

 

Sporten en bewegen kan je leven en je gezondheid gewoon prettiger en leuker maken.

Ik heb het hier niet alleen over sporten om te winnen maar ook om plezier te hebben, om samen te spelen, om je lichaam motorisch te ontwikkelen.

 

Uit een wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat onze kinderen van nu gemiddeld 30 % minder spierkracht hebben dan mijn generatie!!!!

(Geld gelukkig niet voor alle kinderen hoor)

Als je dat naar een latere leeftijd doortrekt dan zullen vele kinderen van nu straks eerder fysieke problemen krijgen dan mijn generatie. Oftewel ga je al eerder kwaliteit van jouw leven inleveren.

 

Ik heb de laatste maanden hierover overleg gevoerd met Willy van Dinther de voorzitter van onze Dorpsraad, Mandy van Ampting de directrice van de basisschool en Martijn Bouwman de voorzitter van de SV Babberich.

Allen zijn heel positief over dit project en staan er volledig achter.

 

Ook sta ik in contact met de medewerker Sport en Onderwijs van de gemeente Zevenaar, te weten David Zweekhorst, om met de mogelijkheden die de gemeente kan bieden dit project te ondersteunen.

En David is ook bezig of we wat stagiaires sport en bewegen van het Graafschap-college kunnen inschakelen voor dit naschoolse sport en bewegen in Babberich.

 

Praktisch hebben we vele verschillende spelmaterialen nodig, gaan we gebruik maken van het sportpark de Buitenboom, zorgen dat de deelnemende kinderen verzekerd zijn tijdens dit sporten en bewegen.

Zelf al wat mensen in ons dorp benaderd om als vrijwilliger wat vrije tijd te besteden om ondersteunend te zijn als we strak op 4 september gaan starten.

 

Bij dezen doe ik een oproep aan dorpsgenoten die tijd en interesse hebben om bij dit project aan te sluiten contact met mij op te nemen. Mijn tel.nr. is 0652452561 en woon op de Zandakker 25.

Al is het maar voor een paar uurtjes in de maand echt alle ondersteuning is welkom en werken met kinderen geeft volgens mij ook nieuwe energie aan jezelf.

 

We gaan starten op woensdag 4 september 2019 en gaan dan door tot 18 december, een winterpauze en daarna van 10 februari tot 20 mei 2020.Dat gaan we 2x per week doen te weten op maandagmiddag en woensdagmiddag van 14.30-15.30 uur.

 

Met vriendelijke sportgroeten Willi van Bindsbergen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

Vind ons op Facebook