Dorpsraad

Babberich

Nieuws van de werkgroep AED        

 

Aan alle bewoners en bedrijven in Babberich,

Zoals de meesten van u wel weten hangen in ons dorp een aantal AED’s en zit hier een goed geoliede organisatie achter. In het kort willen we hierbij het laatste nieuws en wat wetenswaardigheden met u delen.

Er zijn inmiddels twee extra AED’s aangekocht (nr 9 en 10). Deze worden binnenkort in de kasten geplaatst die komen te hangen bij:               

Middag 55-5, doorgang Middag naar de Landkamp;                             

Witte Kruis 105, ingang Vendelstraat aan de muur van de garage.

Hieronder in het kort de activiteiten van onze werkgroepen:

Werkgroep collecte
Deze werkgroep heeft de taak om eens per twee jaar in het dorp en op de campings de collecte te organiseren De volgende collecte is in het voorjaar van 2019. Dit geld wordt besteed aan vervanging en onderhoud van alle AED’s en de opleiding en herhalingslessen van de vrijwilligers in ons dorp. Wij hopen dat we tzt wederom op u mogen rekenen.
Werkgroep database
Deze werkgroep zorgt ervoor dat de bestanden bijgewerkt blijven. Ook voert zij eventuele wijzigingen door in de database van het vrijwilligersbestand van HartslagNu. Via deze applicatie gaan alarmeringen uit middels een SMS en de HartslagNu app, bij oproepen voor een reanimatie. Het is dus heel belangrijk dat u bij alarmering via 112 duidelijk aangeeft dat het om een reanimatie gaat. De meldkamer bepaalt of actie van burgerhulpverleners gewenst is.
Werkgroep sponsoring
Wij zijn zoals altijd op zoek zijn naar nieuwe sponsoren. We worden natuurlijk graag getipt voor nieuwe mogelijkheden voor uitbreiding. Regelmatig gaan wij bij onze bestaande sponsoren op bezoek en de jaarlijkse sponsornota, als het mogelijk is, persoonlijk af te geven. Ook dit jaar hebben wij weer een aantal nieuwe sponsoren mogen verwelkomen.
Werkgroep opleidingen
Deze werkgroep verzorgt en plant de herhalingslessen die elk najaar plaatsvinden. Ook verzorgt zij bij voldoende aanmeldingen de AED opleiding voor nieuwe vrijwilligers. Hierbij een speciale oproep voor de jongeren onder ons:
Mensen redden ook iets voor jou?
We willen ons vrijwilligersbestand aanvullen met de jongere generatie. Heb je een EHBO-diploma of ben je BHV’er, dan kun je je aanmelden en registreren we je in ons bestand. Heb je dat niet, dan zorgen wij voor jouw opleiding. Het moet wel elk jaar vernieuwd worden. Hoe oud moet je zijn om een opleiding AED te doen? Je moet minimaal 18 jaar oud zijn.  Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 
Werkgroep materieel
Deze werkgroep zorgt dat het materiaal altijd gebruiksklaar is. Daarom is hiervoor regelmatige controle noodzakelijk. Tijdens een inzet moeten de vrijwilligers immers kunnen vertrouwen op een goed werkende AED. Tevens zorgen zij voor uitgifte van de sleutel van de kasten en het beheren van de voorraad materiaal.
Al onze 10 AED’s zitten in een koffer, waarin alles overzichtelijk is opgeborgen. De koffer heeft ook een schouderband en is daarmee gemakkelijk te vervoeren op bv. een fiets. De koffer beschermt de inhoud ook tegen weer en wind bij vervoer. De kasten waarin deze koffers zijn opgeborgen zijn hufter-proof, goed geïsoleerd en afgesloten. Alle vrijwilligers beschikken over een sleutel om deze kast te kunnen openen.
Na een eventuele inzet wordt het apparaat uitgelezen en de onderdelen schoongemaakt om daarna weer gebruiksklaar in de kast te worden gehangen.

Heeft u vragen, wilt u meer weten, heeft u tips, aan- of opmerkingen of wilt u ons financieel odersteunen. Laat het weten. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of spreek een van de werkgroepleden aan.

 

Namens werkgroepleden AED Babberich: Alfred Raaijmakers, Trea Peters, Geert Gieling, Nora Hofma, Ria Derksen, Gerda Jongboer, Anja Hazenbrink, Ria Beudel, Thea Wanders, Jan Mulder, Henk Raben en Annie Scholten.

Agenda

Vind ons op Facebook