Dorpsraad

Babberich

Stand van zaken slecht mobiel bellen in Babberich met adviezen

Pierre uit Babberich maakt zich zorgen omdat hij met zijn mobiel geen 112 kan bellen Foto Kathy van MaarenAlle bewoners bedankt voor de reacties. Het blijkt, wat we al wisten, dat het bereik op veel plaatsen in de kern van Babberich niet goed is om te bellen of gebeld te worden. We hebben het probleem bij alle 3 de providers geconstateerd: KPN, Vodafone en T-Mobile.

We vinden het onacceptabel dat provider Simpel zelfs tegen een bewoner aangeeft dat ze uit Babberich moeten gaan verhuizen om een goed mobiel bereik te krijgen.

De ervaringen zijn dat je momenteel buiten niet goed 112 kunt bereiken. We vinden het van groot  belang dat we zowel buiten als binnenshuis 112 moeten kunnen bellen in noodgevallen. Of dat we bereikt kunnen worden voor noodgevallen zoals b.v. AED.

We hebben op verschillende plaatsen klachten ingediend maar dit heeft nog niet de gewenste resultaten opgeleverd. We zijn bezig om te kijken hoe we daar verandering in kunnen krijgen.

Hierbij het advies voor de korte termijn.

Lees meer...

PINKSTEREN VERRASSINGS-ACTIE DORPSRAAD !!

Pinksterenactie 20212305843009269935818Babberich diep onder de indruk van PINKSTEREN VERRASSINGS-ACTIE DORPSRAAD !!

Pinksteren is normaliter een feest van er op uit gaan, familiebezoeken, een korte vakantie of vieringen in de Kerk, maar ook dit jaar gaat het weer heel anders, de uitputtende pandemie corona duurt nog voort al komen er betere vooruitzichten.

Echter in deze moeilijke tijd voor ons allen, oud en jong , zijn we sterker naar elkaar toegegroeid, nauwer met het lot van onze dorpsgenoten betrokken, de strenge belemmeringen waren én zijn voelbaar, zoals het opgesloten gevoel, de deuren zijn dicht, het verdriet, het ongeloof over de corona, het gemis om elkaar te ontmoeten, het leven toch door te laten gaan, het niet laten opslokken door eenzaamheid, de onzekerheid over de toekomst, het missen van de sociale contacten en ons verenigingsleven.

Kortom we missen elkaar en kijken reikhalzend uit naar de ruime versoepelingen van de regels en naar een leven welke tot voor kort nog zo normaal was, inmiddels is bevestigd dat de ruime versoepelingen kunnen plaatsvinden, dan maakt ons allemaal blij.

Pinksteren én de bevestigde goede vooruitzichten op het naderende einde van de pandemie, zijn voor de Dorpsraad-Babberich bij uitstek hét moment om ons hart te openen voor onze kwetsbare dorpsgenoten, om deze dorpsgenoten een hart onder de riem te steken in woord en gebaar, om te laten zien dat niemand in ons dorp alleen hoeft te zijn, wij zijn er vóór en met elkaar.

Dit doen we door u met een glimlach een mooie “uit ons hart” verrassing aan te bieden, dit keer een tas met tekst erop waarvoor wij staan in Babberich, onze vrijwilligers van de werkgroep bijzondere diensten hebben de tas gevuld met diverse welgemeende attenties.

Lees meer...

Agenda

Vind ons op Facebook