Sinterklaas feest in Babberich

20191117.Sinterklaas Babberich 11 Custom

20191117.Sinterklaas Babberich 16 Custom

Onder mooie weersomstandigheden en grote publieke belangstelling heeft Sinterklaas met zijn Pieten Babberich bezocht.

Om 14 uur vertrok de Sint op zijn paard “o zo snel “ met zeer veel zwarte Pieten én met muzikale begeleiding van onze Harmonie St.Franciscus en natuurlijk de altijd aanwezige Verkeersregelaars door ons dorp naar Kulturhus de Borg.

Buiten en binnen de Borg was het een drukte van jewelste van kinderen, ouders, grootouders en andere belangstellenden. De Harmonie bracht nog een prachtige potpourri van Sinterklaas liedjes en de Sint ging buiten nog met veel kinderen, ouders, (bestuurs) leden van Jeugd- en Jongerenwerk, de Dorpsraad-Babberich op de foto. Daarna werd het gehele gezelschap in de bomvolle grote zaal van de Borg verwelkomd door Martijn Bouwman. Deze praatte het geheel op een mooie wijze aan elkaar en vooral de conversaties met de Sint waren vermakelijk dus een prachtige middag voor jong en oud met muzikale omlijsting van het jeugdorkest van Harmonie St.Franciscus en optredens van diverse jeugdgroepen met muzikale begeleiding.

Babberich is Stichting Jeugd- en Jongerenwerk dankbaar voor de perfecte organisatie en inzet van vele vrijwilligers. klik hier voor meer foto's

Welkom voor Sinterklaas met gevolg in Babberich

Zondagmiddag 17 november komt de Sint, met zijn gevolg en muziek, Babberich met een bezoek vereren.

Onze kinderen kijken reikhalzend uit naar de komst van de Sint. Een prachtige traditie, ook in Babberich, die altijd zal moeten blijven. Ongetwijfeld zal het weer erg druk worden want ook voor de ouders en grootouders is het ieder jaar een genoegen om hun kinderen en kleinkinderen zo te zien genieten van dit grootste en historische feest.

Vanaf de Zwanenwaay wordt de Sint om 14 uur verwelkomd en gaat dan onder begeleiding van zijn Pieten en natuurlijk de muziek naar ons sfeervolle Kulturhus de Borg.

De organisatie is zoals altijd in vertrouwde handen van onze vrijwilligers van de Stichting Jeugd en Jongerenwerk.

Willy van Dinther, voorzitter Dorpsraad-Babberich.

Uitnodiging aan besturen/vrijwilligers van alle verenigingen/stichtingen in Babberich

Op dinsdagavond 10 december 2019, aanvang 19.30 uur, nodigt de Dorpsraad-Babberich u allemaal uit voor het actief bijwonen van deze belangrijke jaarlijkse bijeenkomst in ons Kulturhus de Borg.

Enkele bepreekpunten zullen zijn:

1. Hoe houden wij ons verenigingsleven in stand ?

2. Samenwerking, samenbundeling van krachten, vrijwilligers

3. DKK de Kernen uitleg over deze mogelijkheden

4. Ontwikkelingen in Babberich

Wij hopen u allemaal, in groten getale, te mogen begroeten, het gaat om de leefbaarheid en behoud van alle verenigingen, groot en klein, in ons dorp. Tot 10 december 2019, 19.30 uur.

Dorpsraad-Babberich, Willy van Dinther voorzitter.

Verkeersaanpassingen in centrum Babberich bijna afgerond

Op vrijdag 15 november heeft de Provincie Gelderland, op verzoek van de Dorpsraad-Babberich, een bezoek gebracht aan de tot nu toe gerealiseerde werkzaamheden.

De opmerkingen vanuit Babberich inzake betere aanduidingen en verlichting met name in het grijze veld van het fietspad nabij de Coop, het verscherpen (wit maken) van de opstaande randen bij de oversteek werden door de Provincie, in het kader van de veiligheid, als noodzakelijke aanpassingen gevonden en gaat aan gewerkt worden.

Ook de aanleg van de nieuwe ontsluiting van St.Janshof op de Kloosterweide/Dorpstraat werd bekeken, deze werkzaamheden vallen onder de gemeente Zevenaar en zullen tegelijk uitgevoerd worden met de aanleg van de wegen rondom Kloosterweide en Boogsehof. De start van deze uitvoering staat gepland medio januari 2020.

Onze Dorpsraad-Babberich was bij deze bespreking en bezichtiging vertegenwoordigd door Jan Koningstein, Tonnie Burgers en Willy van Dinther.

Verkeersaanpassingen3 CustomVerkeersaanpassingen1 Custom

Nieuws van de werkgroep AED

Zaterdag 2 november zijn alle AED-kasten in ons dorp voorzien van nieuwe sloten.
Dit was nodig omdat bij de oude sloten geen nieuwe sleutels meer bijgemaakt konden worden.
Met advies en hulp van de firma Hubers uit Didam werd de klus vakkundig geklaard. Samen met de vrijwilligers van de werkgroep werden de oude sloten op de 10 locaties in ons dorp vervangen.

AED Custom Custom

AED2 CustomAlle leden en aangemelde bhv-ers (ruim 100)hebben een nieuwe sleutel ontvangen. Heeft u onverhoeds geen nieuwe sleutel gekregen meldt u zich dan alsnog.

Oproep

Bent u (opgeleid) BHV-er en woont of werkt u in Babberich, maar u heeft zich nog niet bij ons aangemeld, dan kunt dit doen via ons mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wij nemen dan contact met u op en u ontvangt dan ook een sleutel.

Naast de herhalingslessen was er dit jaar ook weer een opleidingsavond in het Kulturhus. De zes cursisten hebben de les met goed gevolg afgelegd en ontvingen aan het eind van de avond hun certificaat (en sleutel). Gefeliciteerd!
Wilt u ook een Reanimatiecursus volgen bij ons dan kunt u zich aanmelden via het hierboven genoemde mailadres.