BIERPROEVERIJ BABBERICH , DRUK BEZOCHT EN GEZELLIG….

Waar de werkgroep Bierproeverij de Borg op gehoopt had, kwam geheel uit, Babberich gelooft weer in leuke en gezellige evenementen en de dorpsgenoten komen weer in grote getalen.

Vrijdag 24 juni vanaf 19.30 uur liep de Borg vol, het SUB had gezorgd voor een “ op maat ingerichte entourage”, waarin Peter Hendriks voor het juiste geluid, beelden en vooral de bijpassende muziek zorgde.

Deze avond werd georganiseerd door de werkgroep Bierproeverij de Borg bestaande uit Willie van den Berg ( COOP) , Bert Snippe, Harry Soeter, Johan Schlief, Ben van Bindsbergen, Henk Dukkerhof, Willy van Dinther , zij zorgden samen met Adrie Molenaar (beheerder) voor de facilitaire uitvoering.

Willie van den Berg opende de avond en was zichtbaar trots op de grote opkomst en hoopte op een gezellige avond én dat werd het.

Maar liefst 3 brouwerijen, WENTERSCH, HOOTCH , BROUWERSNOS , presenteerden ieder hun eigen bier, na elke presentatie werden de soorten bier aan iedereen geserveerd om er van te genieten. Dat deden de dorpsgenoten die niet alleen van een heerlijk glas bier houden maar ook van gezelligheid met elkaar. Ook GROLSCH deed aan de feeststemming mee met een heerlijk speciaal biertje.

De sfeer kwam er helemaal in door de 2 optredens van het jeugdorkest “Ales Fekeert”, gewoon geweldig, zij brachten met hun muziek “uit hun hart gespeeld” de dorpsgenoten in de juiste stemming. Bij “Ales Fekeert” is “Niks Fekeert”: jeugdige goed opgeleide muzikanten die in teamverband veel plezier hebben in het uitoefenen van hetgeen ze heel goed kunnen, zij zorgen voor nieuw elan in ons rijke verenigingsleven. De toekomst van de muziek en dit orkest moeten we in Babberich blijven koesteren.

Dit prachtig evenement zal ongetwijfeld één of zelfs twee keer per jaar terugkeren in de Borg, de Bierproeverij past binnen onze gemeenschap.

De Borg Swingt ……..zo hoort het.

bierproeven 9 Custombierproeven 8 Custombierproeven 6 Custombierproeven 7 Custom

NIEUWE SAMENWERKING

KBO pcob logoKulturhus St.Uitvoerend Beheer De BorgK.B.O/P.C.O.B en De Borg hebben de handen ineen geslagen! Vanaf heden is het mogelijk,

voor iedereen, om elke vrijdagmorgen van 09.30 uur tot 12.00 uur te kaarten in De Borg.

Met daarbij de service van de vrijwilligers van de Huiskamer. Van Harte Welkom!!

Eikenprocessierupsen in Babberich

De eikenprocessierupsen zijn weer in Babberich genesteld zoals op de foto aan de Beekseweg in de boom naast het Heilig Hart Beeld  van het voormalige Kerkgebouw en zo op meer plaatsen, inwoners van Babberich moeten weer opletten voor zichzelf én voor de huisdieren. “Direct melden “ bij de gemeente Zevenaar is ons advies, de Dorpsraad-Babberich verwacht weer kordate en snelle actie van de Gemeente Zevenaar. U kunt uw melding ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan leiden wij u melding door.

Eikenprocessierupsen1Eikenprocessierupsen2

MARIA VIERING IN KULTURHUS DE BORG !!

Mariaviering 2022 2 CustomMariaviering 2022 Custom

De Maria Viering in de maand mei werd altijd gehouden in de Sint-Franciscuskerk te Babberich, nu het Kerkgebouw gesloten is , hebben de Babberichse zangkoren Sint-Caecilia Dames- en Herenkoor én het Ritmisch Koor beiden een warm welkom gekregen in Kulturhus de Borg alwaar wekelijks wordt gerepeteerd en waarin ook beide koren met grote regelmaat optreden met Kerkelijke of andere bijeenkomsten.

Op donderdag 19 mei werd de Maria Viering gehouden in de sfeervol aangeklede grote zaal met medewerking van de lectoren Ria Hoof en José Berndsen, het Sint-Caecilia Dames en Herenkoor onder leiding van dirigent Jacob Graansma.

Het SUB had de grote zaal sfeervol aangekleed en ingericht, het geluid werd in goede banen geleid door Remy Berndsen, de bezoekers kregen allemaal een Maria Viering boekje met de teksten van de gebeden en liederen.

Het was een bijzondere Maria Viering, welke uit Babberich nooit mag verdwijnen, eenieder kon na afloop in de Huiskamer van de Borg genieten van een kop thee of koffie en met elkaar napraten.

Ook werd na afloop nog gesproken over de traditionele Processie in Babberich, er wordt gekeken of ook deze Kerkelijke traditie kan worden voortgezet, de Dorpsraad-Babberich zal met alle betrokkenen een afspraak gaan maken om te kijken wat voor mogelijkheden er zijn.

Dank aan allen die deze Maria Viering hebben verzorgd en dank aan de vele dorpsgenoten voor hun komst naar de Borg.

BIER PROEVERIJ 24 JUNI 2022

Bier proeverij 2022 Custom

Kulturhus de Borg bruist weer van activiteiten en evenementen en gaan een BIER PROEVERIJ houden

op vrijdag 24 juni 2022 .

Liefhebbers kunnen genieten van 9 speciaal bieren van Brouwersnos, Hootsch en Wentersch,

het geheel wordt opgeluisterd door het jeugddweilorkest Ales Fekeert.

De grote zaal is open vanaf 19.30 uur en dit evenement duurt tot 22.00 uur.

Aansluitend is er vanaf 22.30 uur een “after party” met speciaal bier van Grolsch op de tap

met bitterballen, dit alles opgeluisterd door achtergrond muziek.

Kom naar Kulturhus de Borg, de entree is € 7,50 en geniet van een mooie avond, u bent van harte welkom.