Dorpsraad

Babberich

Kinderen van groep 8 halen geld op voor "Samen Eten"

IMG 20200625 WA0038 350

 

Wat doe je als de strakke Corona regels er voor zorgen dat het normale afscheid van de basisschool niet door kan gaan?

Geen schoolkamp, een aangepaste musical, geen afsluiting waar de kinderen naar hadden uitgekeken. Voor de kinderen van Groep 8 van Basisschool St. Franciscus uit Babberich was dit geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Het was juist een uitdaging om creatief te kijken naar de mogelijkheden die er wel waren.

Daarom gingen ze aan de slag met een 24-uurs-challenge. Zo veel mogelijk uitdagingen (challenges) uitvoeren in 24 uur. 

Dit deden de kinderen in groepjes of alleen, thuis en op school. Allerlei challenges werden gedaan: een lipdup, een uur lang zingend praten, een online-schoolquiz, een spuitbus slagroom op je hoofd, een carwash, verkleed op de foto, enz, enz, enz. 

Totaal werden meer dan 250 challenges gedaan!

Voor het uitvoeren van de challenges haalden de kinderen geld op voor "Samen Eten". Net als de St Franciscusschool zijn veel stichtingen en verenigingen gehuisvest in Kulturhus "De Borg". Zo ook "Samen Eten" Vrijwilligers die voor ouderen een smakelijke en gezellige middag verzorgen.

Zo konden de kinderen van groep 8 heel veel leuke en creatieve challenges uitvoeren EN ook nog eens een mooi bedrag achterlaten voor de deelnemers van "Samen Eten".

Want als we iets hebben geleerd in de afgelopen maanden dan is het wel:

"We doen het samen" Bedankje van Samen Eten voor groep 8 challenge

 Groep 8 geeft geld aan samen eten

Namens het team van Samen Eten willen we graag groep 8 van de basisschool St. Franciscus bedanken voor de geweldige bijdrage, bij elkaar gebracht middels een 24 uurs challenge in het kader van het afscheid van de basisschool. Dit bedrag overtreft de stoutste verwachtingen.

Als corona het weer toelaat gaan we dit geweldige bedrag gebruiken om voor onze doelgroep iets bijzonders en lekkers te bedenken en uiteraard te koken.

Prachtig dat jullie als kinderen van de basisschool in Babberich aan dit speciale goede doel in Babberich hebben gedacht.

Groep 8 nogmaals heel erg bedankt en heel veel succes toegewenst met jullie vervolgopleidingen.

Team Samen Eten: Jan, Dicky, Nora, Jan, Dinie, Susan, Olga en Fred.

 

Lees meer...

Verkeerssituatie "Middag-Oost te Babberich"

Vanaf heden is de verkeerssituatie “Middag-Oost te Babberich” als volgt:

  1. De aansluiting Dorpstraat / Kulturweide is alleen toegankelijk voor bouwverkeer.
  2. Hulpdiensten en aanwonenden dienen Kulturweide, Kloosterpad, Boogsehof en Kortweide aan te rijden via de Middag & Zandakker of via de Maatjesweg /    Kloosterpad.
  3. De uitrit Kulturweide / Dorpstraat is nog niet geschikt om uit te rijden voor regulier verkeer. De aanpassing aan de uitrit zal in het najaar plaats vinden.


Verkeerss.Middag Oost

HARING HAPPEN 2020, een geslaagde bijeenkomst

Haring 8Haring 3Haring 9

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 5 juli 2020, het Kulturhus de Borg was er geheel voor klaar, een sfeervol ingerichte grote zaal, uiteraard geheel volgens de RIVM voorschriften, met allemaal zitplaatsen en zo rond 11 uur kwamen de eerste belangstellenden in de Borg, gevolgd door zeer velen.

Lees meer...

HARINGHAPPEN ZONDAG 5 JULI 2020

 Logo de BorgDorpsraad Babberich

 

 

 

VANAF 11 UUR TOT 13 UUR KULTURHUS DE BORG.

Eindelijk kunnen we weer starten met onze activiteiten, we willen beginnen met het traditionele haringhappen, in vorige jaren gehouden in de avonduren, maar nu op zondag 5 juli van 11-13 uur.

KULTURHUS DE BORG en DORPSRAAD-BABBERICH, heten u van harte welkom, immers wij willen de “huiskamer” van Babberich zijn waarin iedereen zich thuis voelt én waar u met open armen wordt ontvangen.

Wij willen nieuw elan zoals gastvrijheid, uitstraling, vriendelijkheid, gezelligheid , uitnodigend, verbindend, mooier dan met het Haringhappen kunnen we niet beginnen , gelijk een uitdaging om dan ons ideaal om te zetten in daadkracht, daarin speelt u een belangrijke rol.

Het verenigingsleven én de leefbaarheid zijn kenmerkend in ons prachtige dorp, waaraan iedereen een steentje kan bijdragen in welke vorm dan ook, in dit geheel spelen Dorpsraad-Babberich én Kulturhus de Borg een centrale, verbindende rol.

De besturen van de Dorpsraad-Babberich én het Kulturhus de Borg hopen u zondag 5 juli 2020 te mogen begroeten om samen een paar mooie uurtjes met elkaar door te brengen.

 

Agenda

Vind ons op Facebook